De allerleukste traktaties.

Cocktail traktatie

cocktail traktatieEen gezonde cocktail traktatie:

 Een gezonde cocktail traktatie: Een cocktail gevuld met allerlei gezonde overheerlijke dingen, het mooie aan een cocktail traktatie is dat je deze schooltraktatie zelf kan indelen zoals jij wilt. Wil je de gezonde cocktail traktatie een ongezonde twist geven? Pas dan gewoon de ingrediënten aan, deze schooltraktatie is tevens ook leuk om te maken op feestjes voor jong en oud.

 

cocktail traktatieBenodigdheden:

  • Cocktailglaasjes / doorzichtige wegwerp bekertjes iets wat groot genoeg is voor je cocktail traktatie
  • Fruit en/of groente (banaan, appel, kiwi enzovoorts probeer zoveel mogelijk kleuren te verzamelen) uit blik of gewoon vers
  • Een mes
  • Vorkjes of lepels voor de ontvangers van de schooltraktatie
  • Eventueel een snijplank

In het kort:

  • Snij het fruit in stukjes (als je iets ongezonds maakt kies dan voor kleinere snoepjes waar je laagjes mee kan maken).
  • Breng in alle glaasjes één bodem aan in de gezonde cocktail traktatie met één soort fruit/groente
  • Voeg vervolgens de volgende laag toe die een andere kleur heeft
  • Ga zo door tot de glaasjes gevuld zijn of het fruit/groente op is; je kan uiteraard meerdere lagen van hetzelfde toevoegen.
  • Klaar!

Uitgebreide uitleg:cocktail traktatie

Mocht de korte uitleg niet helemaal duidelijk zijn of heb je nog vragen over de gezonde cocktail traktatie? Dan kan je deze uitgebreide uitleg eens doorlezen. Is alles wel duidelijk? Dan wens ik je veel succes met het maken van deze gezonde cocktail traktatie!

Bij het maken van een cocktail traktatie is het belangrijk om goed te letten op de smaken; vaak gaan alle soorten fruit wel goed samen maar het is leuk om een samenhangend recept te creëren in de schooltraktatie waar extra van genoten kan worden. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van rijst en mango; vaak krijgen kinderen dit thuis niet maar het is overheerlijk cocktail traktatieen een goede manier om de schooltraktatie een extra vullende en gezonde twist te geven. Of maar een meer hartige cocktail traktatie met laagjes van geraspt kaas met heerlijke stukjes worst, dit is bijvoorbeeld ook hartstikke leuk voor in de lerarenkamer.

De gezonde cocktail traktatie heeft zoals eerder aangegeven ook een ongezonde variant; denk hierbij aan een bekertje gevuld met laagjes gummybeertjes, brownie, cake en popcorn. Deze moet je wel goed dichtmaken met folie voordat je ze uitdeelt; vaak mogen kinderen zulke schooltrakties niet op school zelf eten en worden ze mee naar huis genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


acht + 5 =

*Update!*
Naar aanleiding van een aantal mails en reacties hebben wij vernomen dat de uitgebreide instructies vaak iets te lang zijn; daarom maken wij vanaf nu twee instructies: een korte en een lange. Bedankt voor alle reacties!
Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.
Advertentie
Recente reacties