De allerleukste traktaties.

Draak Traktatie Met Popcorn

 popcorn draak traktatiePopcorn Draak Traktatie

Popcorn Draak: Een stoere draak traktatie is makkelijker gemaakt dan je zou verwachten. Deze traktatie is leuk voor de allerkleinste en de grotere kinderen van de basisschool. Zodra de draak traktatie op is dient het ook nog eens als een leuke versiering en voor sommige zelfs als speelgoed.

Benodigdheden:

  • Knijpers
  • Gekleurd papier (geel, rood, zwart en groen)
  • Verf (rood, zwart en groen)
  • Schaar
  • Lijm
  • Wiebeloogjes
  • Popcorn
  • Druk-en-sluit zakjes of boterhamzakjes

Uitleg:

Koop een grote zak houten knijpers, verf alle knijpers die je nodig hebt (aantal leerlinpopcorn draak traktatiegen) in één kleur. Als je dus 30 leerlingen in de klas hebt dan deel je dit door 3. Dan verf je dus 10 knijpers rood, 10 knijpers groen en 10 knijpers zwart.

Laat vervolgens alle knijpers drogen en teken een omtrek uit voor de draak die jij wilt gaan gebruiken. Dit wordt een soort bovenaanzicht van een draak zijn kop, vleugels en staart. Met geel papier kan je een vlammetje uittekenen. Maak een kleine vlam voor als je wilt dat de draak traktatie alleen “vuurspuwt” als de knijper opengedrukt wordt.

Als jpopcorn draak traktatiee de vlam altijd zichtbaar wilt hebben maak je deze natuurlijk mooi groot. Heb je liever een uitgetekend voorbeeld of wil je ideeën opdoen voor jouw eigen draak creatie? Bezoek dan deze website.

Teken het voorbeeld uit op het gekleurde papier en knip deze uit, het vlammetje komt op het gele papier en het lichaam op de groen, rood of zwarte papier. Plak hierna het groene vormpje van je draak traktatie op de groene knijper, rood op rood enzovoort.

Pak nu de popcorn en doe deze in boterhamzakjes of druk-en-sluit zakjes. Knoop of plak deze dicht en stop de knoop tussen de knijper van de draak traktatie. Zo lijkt het net alsof de draak de zak met popcorn vast heeft en hier lekker van gaat smullen!

Een meisjes versie van deze popcorn traktatie? Bekijk het hier.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


vijf + 9 =

*Update!*
Naar aanleiding van een aantal mails en reacties hebben wij vernomen dat de uitgebreide instructies vaak iets te lang zijn; daarom maken wij vanaf nu twee instructies: een korte en een lange. Bedankt voor alle reacties!
Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.
Advertentie
Recente reacties