De allerleukste traktaties.

Kaas Traktatie

  Kaas traktatieKaas Traktatie Taartje

Kaas traktatie: Een leuke traktatie waarmee je alle kanten mee op kan is een kaas traktatie, deze traktatie is geschikt voor een grote groep omdat je zelf kan beslissen wat je binnenin jouw kaasstukjes stopt.  Denk bijvoorbeeld ook een leuk speeltje of verschillende snoepjes (lollies, chocolade muntjes/hartjes of prins koekjes enz).

Benodigdheden:

  • Geel papier
  • Plakband en/of lijm
  • Donker gele verf
  • Verfkwasten

Uitleg:

Om eerst het papier een kaas-achtige look te geven kan je het beste beginnen met de gele vellen papier te kleuren, om een kaasachtig uiterlijk te geven aan Kaas traktatiejouw kaas traktatie heb je niet veel meer nodig dan geel papier en wat donker gele verf (meng geel met grijs (of zwart + wit)hierdoor ontstaat er een iets donkere kleur geel.

Pak je verfkwasten en maak op het papier een aantal vegen om de gaten van jouw kaas traktatie na te maken. Als je niet vies bent van verf kan je dit ook met bijvoorbeeld je duim doen, hierdoor krijg je een beter vervagend effect met het gat iets realistischer maakt.

Laat vervolgens alle vellen drogen, en pak een gewoon velletje papier of karton die je gaat gebruiken als voorbeeld voor alle stukken kaas van jouw kaas traktatie. Om te beslissen hoe groot jouw kaas traktatie moet worden pak je alvast al jouw snoepgoed en speelgoed dat je in jouw traktatie wilt stoppen, leg dit bij elkaar (mag ook in de hoogte natuurlijk) en teken hierom heen een langwerpige  driehoek die groot genoeg is.Kaas traktatie

Aan de zijkanten teken je vervolgens twee gelijke rechthoeken, maak ook een plakrandje aan één van de twee. En aan de achterkant teken je nog een rechthoek uit die even hoog is als de rechthoeken aan de zijkant. Herhaal dit proces nogmaals maar maak dan alles net een paar mm groter. Zo heb je een goed passende deksel voor jouw kaas traktatie.

Zodra alle gele vellen droog zijn kan je jouw figuurtjes van karton gebruiken om op de vellen uit te tekenen, om tijd te besparen kan je natuurlijk ook meerdere vellen aan elkaar plakken met plakband en een aantal tegelijk uitknippen.

Vouw je liever jou kaas traktatie? Bekijk dan hier hoe je dit het beste kan doen.

Zodra alle kaasjes uitgeknipt en in elkaar gezet zijn schuif je ze tegen elkaar zodat het een mooie ronde taart vormt, tijdens het trakteren kan iedereen een kaas traktatie punt pakken! Je kan je kaas traktatie natuurlijk ook nog extra aankleden met bijvoorbeeld zelf gemaakte papier-maché muisjes.

One Response to Kaas Traktatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


negen + 5 =

*Update!*
Naar aanleiding van een aantal mails en reacties hebben wij vernomen dat de uitgebreide instructies vaak iets te lang zijn; daarom maken wij vanaf nu twee instructies: een korte en een lange. Bedankt voor alle reacties!
Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.
Advertentie
Recente reacties