De allerleukste traktaties.

Luchtballon Traktatie

luchtballon traktatie  Luchtballon Traktatie

Luchtballon: Een leuke vrolijke traktatie in allerlei kleuren? Maak dan een luchtballon traktatie. Door verschillende kleuren ballonnen te gebruiken wordt het uitdelen een echt feestje! Wil jij graag een gezonde traktatie maken? Vul het mandje dan met mandarijn!

Benodigdheden:

  • Ballonnen
  • Rietjes of saté prikkers
  • Plakband
  • Lijm
  • Stift
  • Vouwpapier (origami)

Uitleg:

Het maken van een luchtballon traktatie is niet heel erg moeilijk, maar er kan toch erg veel tijd in gaan zitten.

Dit komt vooral door het vouw werk van de bakjes die onder de luchtballon traktatie hangen, hluchtballon traktatieoe mooier jij het bakje wilt hebben hoe langer je ermee bezig bent. Bedenk dus van te voren als je een geavanceerd bakje wil (zie uitleg hier ) of een makkelijker te vouwen bakje (zie uitleg hier ).

Zodra je jouw bakjes hebt gekozen begin je met het vouwen van alle bakjes die jij nodig hebt voor jouw luchtballon traktatie. Je kan rekening houden met welke kleuren je gebruikt voor de bakjes door van te voren na te vragen hoeveel jongens en meisjes er in de klas zitten. Zo kan je voorkomen dat een jongen opgescheept zit met bijvoorbeeld een roze luchtballon traktatie.

Zodra je alle bakjes klaar hebt volgens de uitleg of via je eigen methode pak je de rietjes of satéprikkers. Het beste is om er 4 per luchtballon traktatie te gebruiken, maar 2 zou eventueel ook nog wel lukken.

Bevestig de priluchtballon traktatiekkers/rietjes of in elke hoek van het bakje of aan twee zijkanten van jouw luchtballon traktatie (afhankelijk van als je er 4 of 2 gebruikt). Je kan ze bevestigen met plakband of met wat sterker lijm, indien nodig versier je het bakje nu nog verder met tekst of stickers.

Blaas nu voor elke bakje van jouw luchtballon traktatie een ballon op, mocht je rekening houden met kleuren voor jongens en meisjes bevestig dan ook een goede kleur combinatie aan het bakje (dus bijvoorbeeld rood bij roze of blauw bij groen).

Om jouw luchtballon traktatie helemaal af te maken kan je op de ballon nog groot de naam zetten van de jarige-Jop met de leeftijd erop. Bevestig nu de ballon aan de prikkers/rietje dit kan je het beste met plakband doen.

Nu alleen nog even de bakjes van de luchtballon traktatie vullen met een mandarijn of wat snoepjes en klaar is jouw traktatie!

One Response to Luchtballon Traktatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


+ vier = 13

*Update!*
Naar aanleiding van een aantal mails en reacties hebben wij vernomen dat de uitgebreide instructies vaak iets te lang zijn; daarom maken wij vanaf nu twee instructies: een korte en een lange. Bedankt voor alle reacties!
Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.
Advertentie
Recente reacties