De allerleukste traktaties.

Thomas traktatie

  thomas traktatieThomas Traktatie

De trein Thomas Traktatie: Thomas de trein heeft altijd al veel fans gehad onder de jongste, een thomas traktatie is daarom ook hartstikke leuk om te maken voor de lagere groepen op de basisschool. Mocht je deze Thomas traktatie voor zowel jongens als meisjes maken, kies er dan bijvoorbeeld voor om Thomas te maken voor de jongens en Rosie (zie foto’s van Rosie hier als Thomas traktatie voor die meisjes.

 

 Benodigdheden:

  • Cadeautasjes (O.a. te koop bij Action of websites zoals deze )
  • Printer of gekleurd papier (zwart+grijs+wit) en stiften
  • Lijm
  • Schaar

Uitleg:

Deze Thomas traktatie is ideaal voor de grotere traktaties, denk hierbij aan als je bijvoorbeeld een pakje drinken met bijv. een banaan erbij of wat snoep. Dezthomas traktatiee Thomas traktatie is daardoor ook geschikt als een gezonde traktatie.

Voor de Thomas traktatie heb je vanzelfsprekend blauwe cadeautasjes nodig, kan je deze niet vinden? Kijk dan naar welke personage van Thomas de Trein je wel kan maken met de kleur die jij hebt kunnen vinden.

Pak vervolgens je grijze vellen papier en maak op een aantal vellen met een passer een cirkel, die groot genoeg is om als gezicht te dienen voor jouw Thomas traktatie. Knip deze cirkels netjes uit en voorzie ze allemaal van gezichtscontouren. Zo heeft  jouw Thomas traktatie o.a. opvallende lachlijnen nodig, een neus, en natuurlijk een mond.

De ogen van de Thomas traktatie maak je met wit papier, ook hierop kan je met een passer twee cirkels trekken die beide hetzelfde formaat hebben. Plak ze op het gezicht en het gezicht is zo goed als af.

Om het geheel nuthomas traktatie af te maken pak je de zwarte vellen papier, hierop teken je een omlijning waar je het grijze gezicht op kan plakken, ook teken je op hetzelfde papier een schoorsteen voor jouw Thomas traktatie. Knip het geheel uit en plak het geheel op een blauwe (of andere kleur) cadeautasje.

Nu alleen nog even het tasje vullen met allerlei lekkers en trakteren maar!

Extra:

Wil je het trakteren extra leuk maken? Verf dan een simpele kartonnen doos  blauw. Plak ook hierop een gezichtje die je ook op de tasjes hebt gemaakt. Indien nodig kan je de zijkanten van de doos nog een beetje bijknippen naar een trein vorm. Doe vervolgens alle cadeautasjes van jouw Thomas traktatie in deze doos en het uitdelen is een ware Thomas ervaring!

3 Responses to Thomas traktatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


zeven − = 4

*Update!*
Naar aanleiding van een aantal mails en reacties hebben wij vernomen dat de uitgebreide instructies vaak iets te lang zijn; daarom maken wij vanaf nu twee instructies: een korte en een lange. Bedankt voor alle reacties!
Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.
Advertentie
Recente reacties